Bij van der Valk Vitaal in Tiel is de mondzorgpraktijk VitaalDent Kids geopend. De praktijk is speciaal gericht op preventie voor kinderen en jeugd tot 18 jaar. Maar wat doet de mondhygiënist eigenlijk?

We proberen een feestje te maken van mondverzorging. Zo kunnen goed poetsende kinderen punten verdienen. Voor oudere kinderen hebben we een videobril waarbij ze worden afgeleid met leuke films, video’s en vlogs, terwijl ze toch contact houden met de behandelaar.

Voorkomen van gaatjes

Een mondhygiënist is vooral gericht op preventie. Voorkomen is immers beter dan genezen. Dit is wat de mondhygiënist doet:

  • Brengt de persoonlijke mondsituatie in kaart.
  • Geeft voorlichting over hoe je de mond fris en gezond houdt.
  • Voert een professionele gebitsreiniging uit.
  • Brengt beschermende middelen aan, zoals fluoride.
  • Brengt een laklaag aan op kiezen bij kinderen.
  • Behandelt het eerste kleine gaatje.

We nemen de tijd om samen met ouders en het kind de mond goed te verzorgen. Waar nodig werken we samen met deskundige hulpverleners, die op hun eigen vakgebied begeleiding bieden.

100% vergoed

Voor kinderen tot 18 jaar is een bezoek aan de mondhygiënist gratis (het wordt vergoed vanuit de basisverzekering en er geldt geen eigen risico).

Afspraak maken

Wil je voor je kind een afspraak maken bij de mondzorgpraktijk VitaalDent Kids in Tiel? Laat dan even je gegevens achter. Wij bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.

 

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website. privacy verklaring