Stralend gebit

U wilt toch ook een stralend gebit ….

Bleken wordt nu al vele jaren succesvol toegepast bij verkleurde tanden en kiezen. Er zijn verschillende systemen om te bleken. De meeste systemen worden via de mondzorg praktijk verstrekt, maar u kunt ook sommige systemen in de winkel of via internet zelf kopen. Doordat deze producten vaak lagere concentraties gebruiken is de werkzaamheid minder en tevens is het vaak beter om onder toezicht van een professional  te bleken, zodat de ontwikkeling van de tanden en eventueel het tandvlees onder controle wordt gehouden.

Gevoeligheid bij tanden bleken

Tijdens het bleekproces kan er tandpijn of pijnlijk tandvlees ontstaan. De bleeklepel korter dragen of met langere tussentijden kan de pijn doen verdwijnen. Eventueel kan de bleekbehandeling onderbroken worden. Als de pijn verdwenen is, kan het bleken hervat worden. Wij adviseren u daarbij de juiste tandpasta.

  • Thuisbleken met bleeklepel in combinatie met bleekgel.
  • Bij uw eerste bezoek worden er afdrukken van uw gebit genomen.
  • Deze afdrukken worden daarna in gips uitgegoten.
  • Er wordt een  (flexibele) kunststof lepel met ruimte voor de bleekgel maken.
  • Bij uw tweede bezoek krijgt u na instructie, de bleeklepel en de bleekgel mee naar huis.
  • Na het aanbrengen van de bleekgel en het indoen van de lepel kan er begonnen worden met bleken.

Voor het beste resultaat is het raadzaam om de lepel wel een aantal (3 tot 6) uren in te doen. Dat kan overdag, ‘s avonds, maar ook ‘s nachts wanneer u slaapt.

Gemiddeld is na één tot vier weken duidelijk resultaat te zien, in het geval met ernstige verkleuringen dan zal langer gebleekt moeten worden.