Preventie bij kinderen en jeugd

en gezond gebit is niet alleen mooi, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Helaas is gebleken dat de mondhygiëne van de jeugd verslechtert. Zo heeft meer dan de helft van de vijfjarigen cariës: gaatjes in het melkgebit. Ook signaleren wij als mondzorg professionals steeds meer tanderosie :slijtage bij kindergebitten. Hierbij wordt het tandglazuur aangetast en afgebroken door zuren uit dranken en voedsel. Omdat het tandglazuur van de nieuwe blijvende tanden van een kind nog niet volledig is uitgehard, is het kindergebit extra kwetsbaar.

Met uw kind naar VitaalDent Kids

Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de mondhygiëniste en/of tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. wordt daarom raden wij u aan om uw kind al vóór de tweede verjaardag, mee te nemen naar de mondhygiëniste en/of tandarts. Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn: de basisverzekering vergoedt de behandelingen bij VitaalDent Kids voor alle kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Heeft u kind moeite met het afleren van ‘’duimzuigen’’ dan kunnen wij u daarbij ondersteunen, en adviseren, het is belangrijk voor de vorming van het kindergebit dat het kind het duimzuigen zo spoedig mogelijk afleert.

VitaalDent Kids