Actie: samen mooie tanden

Dat voelt zo goed, van die gladde gepolijste tanden. We hebben in maart een leuke actie. Kom samen met je kind naar de mondhygiënist en krijg zelf een gratis behandeling* voor mooie en schone tanden. 

Met een elektrische tandenborstel maak je poetsen nog leuker! Aanmelden kan door in het formulier op deze pagina je gegevens in te vullen. Vermeld in het formulier dat je van de [actie gratis behandeling] gebruik wilt maken.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak!

*gratis behandeling voor 1 volwassene bestaat uit 20 minuten tandsteen verwijderen en polijsten. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden bij de 2e controle van je kind. Actie alleen geldig voor nieuwe klanten in maart 2019 en geldt niet i.c.m. andere acties/aanbiedingen.

Mondzorgpraktijk VitaalDent Kids in Tiel

Deze actie van toepassing op mondzorgpraktijk VitaalDent Kids bij van der Valk Vitaal in Tiel. De praktijk is speciaal gericht op preventie voor kinderen en jeugd tot 18 jaar.

We proberen een feestje te maken van mondverzorging. Zo kunnen goed poetsende kinderen punten verdienen. Voor oudere kinderen hebben we een videobril waarbij ze worden afgeleid met leuke films, video’s en vlogs, terwijl ze toch contact houden met de behandelaar.

Voorkomen van gaatjes

Een mondhygiënist is vooral gericht op preventie. Voorkomen is immers beter dan genezen. Dit is wat de mondhygiënist doet:

  • Brengt de persoonlijke mondsituatie in kaart.
  • Geeft voorlichting over hoe je de mond fris en gezond houdt.
  • Voert een professionele gebitsreiniging uit.
  • Brengt beschermende middelen aan, zoals fluoride.
  • Brengt een laklaag aan op kiezen bij kinderen.

We nemen de tijd om samen met ouders en het kind de mond goed te verzorgen. Waar nodig werken we samen met deskundige hulpverleners, die op hun eigen vakgebied begeleiding bieden.

100% vergoed

Voor kinderen tot 18 jaar is een bezoek aan de mondhygiënist gratis (het wordt vergoed vanuit de basisverzekering en er geldt geen eigen risico).

Lees ook:

Leer je kind: wel spugen, niet spoelen

Met water spoel je de tandpasta weg en zo kan de fluoride zijn werk niet goed doen. We doen dat bijna allemaal fout. Begin zo vroeg mogelijk met het aanleren van een goede mondverzorging. Hieronder lees je nog eens 5 tips voor een goede mondverzorging van je kind.

Hoe kun je goed de tanden van je kind poetsen?

Bijna de helft van alle jonge kinderen heeft gaatjes. In mijn praktijk leren we kinderen én ouders hoe ze goed kunnen poetsen. Je doet dat namelijk niet alleen om gaatjes te voorkomen, maar ook om het hele gebit gezond te houden. Zo voorkom je met poetsen ook dat gaatjes in het melkgebit schade veroorzaken aan het blijvende gebit.

Ouders, help tieners bewuste keuzes maken voor een goede mondgezondheid

Slechts een 25% van de 11-jarigen en 5% van de 17 jarigen heeft een gaaf gebit. Dat wil zeggen: geen gaatjes. Schrikbarend vind je niet? In mijn praktijk zie ik regelmatig dat tieners hun gebit verwaarlozen. Als ouder speel je hierbij een hele belangrijke rol.