Een gezond gebit tijdens de zwangerschap

Mondzorg zwangere vrouwen belangrijk voor gezonde baby. Wanneer u zwanger bent dan is uw gezondheid erg belangrijk, vaak wordt hier dan niet aan de tanden gedacht. Hoewel dit natuurlijk ook een belangrijk onderdeel is van de gezondheid van de moeder.

Bloedend tandvlees vergroot risico op vroeggeboorte

In 2010 vond men de eerste link tussen ontstoken tandvlees, vroeggeboorte en zelfs het sterven van de baby. Als gevolg van tandvlees ontsteking kunnen bacteriën in het bloed terecht komen en daarmee de foetus bereiken.

Tijdige diagnose en behandeling van tandvlees problemen door de mondhygiënist draagt bij tot het reduceren van zwangerschapscomplicaties.

Wist u dat, iedere baby zonder cariës bacteriën wordt geboren?

De cariës bacterie die gaatjes veroorzaakt is enorm besmettelijk en is een overdraagbare infectie ziekte. Iedereen die een gaatje heeft, al dan niet gevuld, heeft de cariës bacterie in zijn speeksel. Elk kind wordt zonder cariës bacteriën geboren. Besmetting vindt plaats bij mensen wanneer er speeksel wordt uitgewisseld, bijvoorbeeld tijdens het zoenen. Kinderen worden veelal door de ouders besmet door overdracht van speeksel.

Voorbeelden hiervan zijn:

  •  Het met eigen speeksel schoonmaken van de fopspeen
  •  Het samen uit een beker of glas drinken

Ouders verminderen de kans op besmetting door zelf voor een goede mondhygiëne te zorgen waardoor er minder cariës bacteriën in het speeksel aanwezig zijn en er dus minder kans op besmetting is.