Tanden bleken voor een stralende lach

Eetgewoonten, roken en leefstijlkeuzes kunnen ervoor zorgen dat uw tanden verkleuren. Ook wanneer u veel aandacht besteedt aan uw mondzorg, kunnen verkleuren nog steeds optreden. Als u weer een mooi stralend gebit wilt hebben, kunt u uw tanden laten bleken. Er zijn hier diverse manieren voor, maar niet elke manier is even effectief en veilig. Kies er daarom voor om uw tanden te bleken onder begeleiding van een tandarts of mondhygiënist.

Begin niet zomaar met tanden bleken

Bij de drogist en op internet zijn er middelen verkrijgbaar waarmee u zelf uw tanden kunt bleken. Hier kunnen behoorlijk wat risico’s aan vastzitten. Voordat u een behandeling voor wittere tanden gaat starten, is het nodig dat uw gebit wordt beoordeeld door een tandarts of mondhygiënist. Tijdens dit onderzoek wordt bekeken of uw tanden gezond zijn, u geen gaatjes of parodontitis heeft en of uw vullingen intact zijn. Vervolgens wordt de verkleuring van uw tanden en de oorzaak hiervan vastgesteld. Als laatste wordt bekeken hoeveel vullingen, kronen en bruggen u heeft. Tijdens het bleken kleuren deze niet mee wat erg storend kan zijn als de rest van uw tanden hagelwit zijn. Mocht u last hebben van tandvleesaandoeningen zoals parodontitis, dan is het verstandig om deze eerst te laten behandelen alvorens u ze laat bleken.

Mogelijkheden tanden bleken

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw tanden onder begeleiding te laten bleken door een mondhygiënist.

    • Thuis bleken met bleeklepel onder begeleiding

Wanneer u tanden egaal zijn en de verkleuringen niet te ernstig, wordt er voor deze behandeling gekozen. De mondhygiënist maakt een afdruk van uw gebit. Aan de hand van deze afdruk wordt er door een tandtechnicus een bleeklepel gemaakt van zacht kunststof. Deze bleeklepel draagt u met een blekende gel een paar uur per dag. Aan de hand van uw gewenste resultaat en uw gebit wordt door uw mondhygiënist aangegeven hoe lang u de bleeklepel kunt dragen. De behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

    • Tanden bleken met PrevDent

Bij deze methode worden uw tanden tot 9 tinten lichter gemaakt met behulp van een gepatenteerd blauw licht en een zachte gel. De behandeling duurt ongeveer 1 uur. Niet alle praktijken bezitten over deze apparatuur, u zult dus even moeten vragen naar onze mogelijkheden.

Tanden bleken? Vraag ons om de mogelijkheden

In onze praktijk voor mondzorg is het mogelijk om uw tanden te laten bleken. Bel ons om de mogelijkheden te bespreken en om een afspraak te plannen voor een analyse van uw gebit.