Behandeling parodontitis

Bloedend tandvlees, loszittende tanden, slechte adem en een onaangename smaak in uw mond kunnen symptomen van parodontitis zijn. Dit is een tandvleesaandoening die bij iedereen kan ontstaan. Middels een goede mondhygiëne en mondzorg kunt u deze vervelende aandoening voorkomen. Maar mocht het bij u te laat zijn dan kunt u uw parodontitis in onze praktijk laten behandelen. Andere behandelingen: gebitsreiniging, tanden bleken en analyse van uw mondgezondheid.

Wat is parodontitis?

Parodontitis is een tandvleesontsteking. Deze ontsteking ontstaat wanneer bacteriën zich ophopen rondom uw tanden en kiezen. Deze bacteriën vormen tandplak. Als deze tandplak niet verwijderd wordt, wordt het hard en verandert het in tandsteen. Door parodontitis kan uw tandvlees rood en opgezwollen zijn en gaan bloeden wanneer u uw tanden poetst of flost. Omdat de klachten die u ervaart niet heel groot zijn, kan het zijn dat u voor een langere tijd met parodontitis rondloopt. Dit kan erg gevaarlijk zijn. De ontsteking kan zich namelijk op den duur uitbreiden naar uw kaakbot. Het gevolg is afbraak van uw bot waardoor tanden en kiezen gaan loszitten en mogelijk zelfs loslaten. Tevens kan chronische parodontitis gevolgen hebben voor uw algehele gezondheid zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Symptomen van parodontitis

Er zijn veel mensen die al een behoorlijke tijd met deze tandvleesaandoening rondlopen zonder het door te hebben. Toch zijn er wel duidelijke symptomen die gelinkt zijn aan deze aandoening. Wanneer u onderstaande klachten heeft is het goed om zo snel mogelijk een afspraak te maken met onze mondhygiënist of naar de tandarts te gaan:

  • Bloedend en pijnlijk tandvlees
  • Vervelende smaak in uw mond of een droge mond
  • Slechte adem
  • Loszittende tanden
  • Tandvleesontsteking (rood en gezwollen)
  • Tandvlees dat terugtrekt

Voorkomen is beter dan genezen

Als u ervoor wilt zorgen dat u nooit te maken krijgt met parodontitis is het goed om naast uw controles bij de tandarts, geregeld een bezoekje te brengen aan een mondhygiënist. Onze behandelingen zijn erop gericht om deze aandoening en andere tandvleesproblemen te voorkomen. Dit doen wij door bijvoorbeeld een grondige gebitsreiniging en mondspoeling, om zo al het tandplak en tandsteen te verwijderen die tandvleesaandoeningen kunnen veroorzaken. Wij houden de conditie van uw gebit ook nauwlettend in de gaten zodat we tijdig kunnen handelen.

Overige behandelingen mondhygiënist

Onze praktijk verricht complete mondzorg. Naast preventieve behandelingen omtrent gaatjes en tandvleesaandoeningen kunt u ook bij ons terecht voor voorlichting over gebitsverzorging, tanden bleken en reiniging implantaten.