Professionele mondzorg nabij Amerongen

Een goede mondhygiëne is ontzettend belangrijk. Als uw mondhygiëne optimaal is, heeft u een schoon gebit en een frisse adem. Daarnaast heeft u minder snel last van gaatjes of tandvleesaandoeningen zoals tandvleesontsteking of parodontitis. Uw tandarts in Amerongen kan u helpen om uw gebit optimaal te houden, maar een mondhygiënist is hier ook voor opgeleid. In onze praktijk nabij Amerongen kunnen we uw gebit preventief behandelen, klachten verminderen en uw gebit laten stralen door bijvoorbeeld uw tanden te bleken. Daarnaast adviseren we u graag over een goede mondzorg.

Gebitsreiniging als preventieve behandeling in Amerongen

Als u het advies van uw tandarts opvolgt poetst u netjes 2 maal per dag uw tanden. Dit kan al erg veel helpen om gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Toch kunt u meer doen voor een optimaal gebit en dat is met regelmaat uw gebit laten reinigen door een mondhygiënist. In uw mond zitten miljarden bacteriën. Deze veroorzaken tandplak. Met poetsen haalt u de meeste tandplak weg, maar waarschijnlijk niet alles. Als tandplak te lang blijft zitten wordt het tandsteen en dat kan gevolgen hebben voor uw gebit zoals parodontitis. In onze praktijk bij Amerongen kunt u, door frequent op controle te komen, uw gebit compleet laten reinigen. Gevolg is minder gaatjes en een verminderde kans op gebitsproblemen.

Mondzorg kinderen nabij Amerongen

Ook voor kinderen is het erg goed om al op tijd een bezoekje te brengen aan een mondhygiënist. Ook een melkgebit is gevoelig voor gaatjes en tandvleesaandoeningen. Onze behandeling voor kinderen is gericht op de preventie hiervan. Zo bespaart u uw kind vervelende bezoekje aan de tandarts. Onze behandelingen voor kinderen:

  • Halfjaarlijkse controle
  • Beschermende laagjes aanbrengen op de tanden (fluoridelak)
  • Sealen
  • Gebitsreiniging
  • Polijsten
  • Voorlichting over poetsen en verzorging

Met welke klachten naar de mondhygiënist?

Naast preventieve behandelingen tegen gaatjes en tandvleesontstekingen, kunt u ook bij ons terecht voor de behandeling van een aantal klachten zoals:

  • Gevoelige tanden en tandhalzen
  • Droge mond en slechte adem
  • Bloedend tandvlees
  • Vervelende smaak in uw mond

Deze klachten kunnen duiden op parodontitis. Dit is een vervelende tandvleesaandoening die meteen behandeld moet worden. Chronische tandvleesontstekingen kunnen gevolgen hebben voor uw algehele gezondheid. Wacht daarom niet te lang en laat u behandelen in Amerongen door onze gespecialiseerde mondhygiënisten.

Mondzorg Amerongen? Bel voor een afspraak!

Of u nu kiest voor preventieve behandelingen zoals tandsteen verwijderen, tanden bleken of de aanpak van uw klachten zoals gevoelige tanden: u bent bij onze praktijk bij Amerongen in deskundige handen.