Mondzorg en het belang van een mondhygiënist

De definitie van mondzorg, zoals we hem nu gebruiken, omvat alle handelingen die de mond gezond houden of weer gezond maken. Tegenwoordig vervangt het woordje mondzorg steeds meer de term tandheelkundige zorg. Er zijn namelijk meer aspecten die van belang zijn om uw gebit van een optimale gezondheid te voorzien. Dit gaat verder dan gaatjes vullen en een halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Een mondhygiënist speelt bijvoorbeeld ook een belangrijke rol in de mondzorg.

Werkzaamheden die bij mondzorg horen

Er zijn grofweg 3 soorten werkzaamheden te onderscheiden die bij de mondzorg horen:

  • Preventieve zorg
  • Diagnostiek (analyse van uw gebit)
  • Behandelingen

Preventieve mondzorg

In onze praktijk hebben we onszelf gespecialiseerd in preventieve behandelingen tegen gaatjes en tandvleesaandoeningen. Deze behandelingen zijn van groot belang om uw mond gezond te houden. Dit geldt niet alleen voor volwassenen. Ook kinderen hebben baat bij een goede mondhygiëne. De preventieve behandelingen die wij uitvoeren zijn:

  • Verwijderen van tandplak en tandsteen
  • Mondspoeling
  • Reiniging en controleren van implantaten
  • Aanbrengen van fluoride om het gebit te beschermen

Naast deze behandelingen is voorlichting ook een belangrijk onderdeel van ons preventieprogramma. Onze voorlichting bestaat uit informatie over gebitsverzorging (zoals poetsen met BlueM tandpasta), informatie over het effect van voeding op uw gebit en de oorzaken van gaatjes en tandvleesontsteking.

Diagnostiek

U ontvangt van ons altijd een analyse van uw gebit en het weefsel in uw mond. Aan de hand van deze analyse kunnen we de huidige conditie van uw gebit en mond bepalen om u zo een behandeling op maat te geven.

Behandelingen mondhygiënist

Er is een aantal gebitsproblemen en tandvleesaandoeningen (zoals parodontitis) die wij kunnen behandelen. Uiteraard dient u voor gaatjes, zenuwbehandelingen et cetera naar de tandarts te gaan. Mocht u last hebben van een droge mond, vervelende smaak in uw mond, loszittende tanden, gevoelige tanden of bloedend tandvlees, dan kunt u in onze praktijk terecht voor een passende behandeling.

Esthetische behandelingen

Esthetische behandelingen zijn gericht op het mooier maken van uw gebit. Denk aan tanden bleken of polijsten. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht voor een passend advies en behandeling.

Optimale mondzorg bij Ellis-Karsters

Onze praktijk is rijk aan ervaring en deskundigheid. Naast een specialisatie in de behandeling van parodontitis zijn wij ook gespecialiseerd in ouderenzorg, kindertandheelkunde en angstpatiënten. Daarnaast bieden wij altijd een behandeling op maat aan. Of het nu gaat om tanden bleken of een complexere behandeling: u bent bij ons aan het juiste adres voor een optimale en uitgebreide mondzorg.